انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی راه بسیار خوبی برای کسب درآمد است. انتشار برنامه در گوگل پلی را می‌توان به‌عنوان یک جریان درآمد جدید برای خود اضافه کرد. البته، هنگامی که اپلیکیشن خود را برای انتشار آماده کردید، روند ارسال آن به این فروشگاه اپلیکیشن می‌تواند دلهره‌آور باشد. هدف ما در اینجا این است که آن را برای شما ساده کنیم. با این مقاله به شما آموزش می‌دهیم که چگونه یک اپلیکیشن اندرویدی را در گوگل پلی استور منتشر کنید بدون اینکه تحت تاثیر این فرایند قرار بگیرید.

فروشگاه گوگل پلی چیست؟

“Google Play Store” یک فروشگاه برنامه رسمی برای دستگاه‌های اندرویدی است که توسط گوگل نگهداری و توسعه داده می‌شود. فروشگاه گوگل پلی بزر‌گ‌ترین بازار برای اپلیکیشن‌های تلفن همراه و یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای توزیع انتشار برنامه در گوگل پلی در بین مخاطبان گسترده این فروشگاه عظیم است. برای انتشار اپلیکیشن خود در فروشگاه “Google Play” باید یک اکانت توسعه‌دهنده “Google” ایجاد کرد.

چگونگی ایجاد یک اپلیکیشن اندروید

روش‌های مختلفی برای ایجاد یا طراحی اپلیکیشن اندروید وجود دارد. کدنویس‌ها می‌توانند با استفاده از زبان برنامه‌نویسی جاوا یا زبان جدیدتر “Kotlin” یک اپلیکیشن بومی بسازند. همچنین، می‌توان با “React Native”، “Flutter” و دیگر زبان‌های چند پلتفرمی، فرانت‌اند “UI” اندروید را توسعه داد. البته، اگر فرد کدنویس نیست، پلتفرم‌های بدون کد مثل “Backendless“،ابزارهای توسعه برنامه بصری را ارائه می‌دهند که می‌توان از آن‌ها برای طراحی اپلیکیشن یا ساخت برنامه‌های اندروید بدون نوشتن کد استفاده کرد.

همچنین، در بعضی از این پلتفرم‌ها یک پلتفرم کد کم “low-code” مد نظر وجود دارد. به این معنی که می‌توان آن را به یک “front-end” کد شده متصل کرد و کد جاوا را مستقیما در “Back-end” پیاده‌سازی کرد. پس از توسعه اپلیکیشن، باید برای یک اکانت توسعه‌دهنده گوکل ثبت نام کرد تا آن را در فروشگاه گوکل پلی منتشر ساخت.

مراحل ایجاد اکانت جدید در گوگل پلی

بعد از ساخته شدن اپلیکیشن و آماده شدن آن برای راه‌اندازی در اندروید، زمان انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی رسیده است:

ایجاد اکانت توسعه‌دهنده گوگل “Google Developer account”

اگر از قبل یک اکانت توسعه‌دهنده گوگل پلی ندارید، باید ثبت نام کنید. هیچ تفاوتی بین اکانت خصوصی و شرکتی وجود ندارد. بعدا می‌توان به‌راحتی اپلیکیشن را به یک اکانت جایگزین منتقل کرد. آغاز ایجاد پروژه شامل امضای توافقنامه توزیع توسعه‌دهنده برای اپلیکیشن، ثبت نام در برنامه گوگل و ارسال اطلاعات شخصی است و نباید بیش از چند دقیقه طول بکشد.

راه‌اندازی اکانت و ایجاد پروژه

پس از ثبت نام، باید وارد کنسول Play شوید تا اپلیکیشن ایجاد شود. در آینده نیز تمام پروژه‌های شما را در همین صفحه اصلی کنسول شخصی می‌توان دید. برای ایجاد یک پروژه جدید، باید روی «ایجاد برنامه» یا “Create Application” کلیک کنید. از شما خواسته می‌شود که یک زبان پیش‌فرض و یک نام برای اپلیکیشن خود انتخاب کنید. این نام همان نامی است که در گوگل پلی استور نشان داده خواهد شد. بعدا می‌توانید نام را تغییر دهید. در مرحله بعد، باید نوع اپلیکیشن را مشخص کنید. امکان تغییر این دسته‌بندی هم در آینده وجود دارد.

همچنین، می‌‌توانید مشخص کنید که آیا اپلیکیشن رایگان است یا پولی یا فریمیوم. اپلیکیشن فریمیوم “freemium” اپلیکیشنی است که دانلود آن رایگان است؛ اما ارتقا یا افزونه‌های پولی درون برنامه دارد. اگر اپلیکیشن از فریمیوم یا تبلیغات پشتیبانی می‌کند، باید آن را هم نشان دهید که در کدام مقطع رایگان است.

در مرحله بعد، باید یک آدرس ایمیل ارائه کنید که کاربران گوگل پلی استور بتوانند در مورد اپلیکیشن با شما تماس بگیرند. در نهایت، باید بخش «اعلان‌ها» را مشاهده کنید؛ جایی که اعلان‌های «سیاست‌های اپلیکیشن توسعه‌دهنده» و «قوانین صدور ایالات متحده» را باید تایید کنید. سپس، باید شرایط خدمات اپلیکیشن گوگل پلی را قبول کنید.

آماده‌سازی اپ برای ورود به فهرست فروشگاه “Google Play Store”

پس از ایجاد اپلیکیشن یا برنامه، زمان آن رسیده است که آن را در “Play Console” راه‌اندازی کنید. ابتدا برنامه به داشبورد “Play Console” منتقل می‌شود؛ جایی که می‌توان جزئیات برنامه را وارد کرد.

نام و نماد “Icon” اپلیکیشن

اولین جزئیاتی که باید وارد کنید نام اپلیکیشن است که معرف آن است. همچنین، باید یک نماد با وضوح بالا آپلود کنید. این اولین چیزی است که کاربران هنگام جستجوی این اپلیکیشن می‌بینند؛ بنابراین، باید جذاب و نشان‌دهنده برند فرد سازنده اپلیکیشن باشد. نماد و نام اپلیکیشن دو مورد مهم و متمایزکننده هستند.

توضیحات اپلیکیشن

فهرست اکانت گوگل پلی دو توضیح دارد، یک توضیح کوتاه و یک توضیح کامل. توضیحات کوتاه اولین متنی است که کاربران وقتی به صفحه جزئیات برنامه در اپلیکیشن گوگل پلی استور نگاه می‌کنند، می‌بینند.

پیش‌نمایش امکانات

اسکرین شات‌های مختلفی را برای نمایش اپلیکیشن خود می‌توانید اضافه کنید.می‌توانید از تصاویر با ابعاد مختلف برای انواع دستگاه‌های مختلف مانند گوشی همراه، تبلت و حتی دستگاه‌های جدید دیگر به عنوان مثال اپل واچ استفاده کنید. همچنین، می‌توانید ویدیوهایی مانند ویدیوی تبلیغاتی هیجان‌انگیز یا ویدیویی که نحوه عملکرد برنامه را نشان می‌دهد، اضافه کنید.

زبان‌ها و ترجمه‌ها

اگر اپلیکیشن به زبان‌هایی غیر از زبان پیش‌فرض در دسترس است، می‌توانید ترجمه‌هایی از اطلاعات برنامه‌ و همچنین اسکرین‌شات‌های درون زبانی و سایر ویژگی‌های گرافیکی را اضافه کنید.

دسته‌بندی اپلیکیشن و برچسب‌ها

مرحله بعدی انتخاب یک دسته و اضافه کردن برچسب به لیست اپلیکیشن است. این دسته تعیین می‌کند که این اپلیکیشن در کجای گوگل پلی استور ظاهر شود. برچسب‌ها به کاربرانی که در فروشگاه گوگل پلی جستجو می‌کنند کمک می‌کند تا اپلیکیشن را به‌طور ارگانیک پیدا کنند.

جزئیات تماس

وقتی آدرس ایمیل، وب‌سایت یا شماره تلفن برای اطلاعات تماس اپلیکیشن را ارائه کنید، برنامه در فهرست گوگل پلی قابل مشاهده خواهد بود. آدرس ایمیل برای تماس ضروری است؛ اما وب‌سایتی که مشتریان ممکن است به فرد و محصولات او دسترسی پیدا کنند نیز بسیار پیشنهاد می‌شود.

انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی

انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی یک فرایند چندمرحله‌ای است. در این فرایند، اپلیکیشن آماده و عرضه می‌شود. برای راه‌اندازی اپلیکیشن‌های جدید و همچنین به‌روزرسانی‌های اپلیکیشن‌های موجود، فرآیند اولیه یکسانی وجود دارد.

آپلود فایل“APK”

ابتدا باید توجه داشته باشید که اپلیکیشن به‌صورت یک فایل “APK” باشد؛ یعنی فایل نهایی که در فروشگاه آپلود خواهد شد. هنگامی که “APK” آماده شد، از آن برای ایجاد یک بسته نرم‌افزاری استفاده کنید. در این مرحله، می‌توانید با کلیک بر روی «ایجاد نسخه» یا “Create Release” یک نسخه جدید ایجاد کنید.

قدم اول – ایجاد یک نسخه “Create Release”

قدم اول انتشار یک نسخه جدید اپلیکیشن (یا چندین نسخه ترکیبی) است که از آن برای راه‌اندازی اپلیکیشن یا ارائه به‌روزرسانی برنامه استفاده کنید. این نسخه یا در 3 مسیر آزمایشی قرار می‌گیرد یا به‌عنوان محصول وارد فهرست می‌شود. مسیرهای آزمایشی عبارت‌اند از: آزمون باز، آزمون بسته و آزمایش داخلی.

قدم دوم آماده‌سازی برای انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی

برای اولین نسخه، باید دستورالعمل‌های پیکربندی “Play App Signing” را انجام دهید. برای همه نسخه‌ها، باید اپلیکیشن خود را با روش زیر آماده کنید:

  • افزودن بسته یا بسته‌های برنامه (که شامل”APK” می‌شود)
  • نام‌گذاری انتشار خود
  • وارد کردن یادداشت‌های انتشار
  • تغییر اختیاری کلید امضا (فقط اولین باری که یک نسخه ایجاد می‌‌شود در دسترس است)

نام نسخه و یادداشت‌ها برای کاربر نهایی قابل مشاهده خواهد بود و نشان‌دهنده ویژگی‌های جدید، عملکرد، رفع اشکال و… است که در نسخه گنجانده شده است.

فروشگاه گوگل پلی

قدم سوم مرور و انتشار نسخه اصلی

بعد از تنظیم فهرست فروشگاه، باید محتوای اپلیکیشن خود را برای بررسی آماده کنید. فرایند عرضه به شما امکان می‌دهد نسخه خود را برای آخرین بار مرور کنید. گوگل به شما فرصتی می‌دهد تا هر گونه خطایی را که تشخیص می‌دهید برطرف کنید. در نهایت، پس از انتشار اولیه، این انتخاب وجود دارد که یک عرضه مرحله‌ای را انجام دهید که در آن به‌روزرسانی را قبل از اینکه برای همه کاربران به صورت زنده منتشر کنید فقط برای کشورهای خاصی منتشر کنید.

قدم چهارم یررسی نهایی

قبل از انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی، باید چند بررسی نهایی را انجام دهید و مطمئن شوید که:

  • پروفایل توسعه‌دهنده همه اطلاعات صحیح را دارد
  • ·نسخه صحیح و نهایی“APK” را آپلود شده است
  • صفحه فروشگاه گوگل به‌روز است
  • گزینه‌های قیمت‌گذاری درست تنظیم شده است
  • دستگاه‌های سازگار و ملزومات درست فهرست شده‌اند
  • آدرس ایمیل پشتیبانی و وب‌سایت صحیح ذکر شده است
  • برنامه یا بازی قوانین گوگل را زیر پا نمی‌گذارد
  • اپلیکیشن دستورالعمل‌های محتوای اندروید در گوگل پلی و همچنین قوانین صادرات ایالات متحده را رعایت می‌کند.

اکنون راه‌اندازی و عرضه اپلیکیشن آماده شده! تایید نهایی آخرین مرحله انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی استور است.

قدم پنجم – بررسی جزئیات پس از انتشار

گوگل پلی بعد از تایید نهایی شما، اپلیکیشن را بررسی خواهد کرد و این فرایند معمولا چند ساعت طول می‌کشد؛ اما گاهی اوقات ممکن است بیشتر طول بکشد و در نهایت بعد از تایید می‌توانید اپلیکیشن خود را در گوگل پلی استور مشاهده کنید.

پس از انتشار آخرین نسخه، می‌توانید تمام جزئیات انتشار و تاریخچه انتشار خود را در داشبورد پروفایل کلی نسخه‌ها مرور کنید. در آنجا می‌توانید نسخه‌های قبلی را مشاهده کنید. همچنین، می‌توانید بسته‌های نرم‌افزاری مختلف و وضعیت آخرین نسخه را در همه کشورها و مناطق نیز بررسی و ملاحظه کنید. حتی می‌توان یک بسته نرم‌افزاری قدیمی‌تر را فعال نگه دارید و به کاربران زمان دهید تا به سراغ آخرین نسخه بروند.

دلایل رایج رد شدن اپلیکیشن‌ها

دلایل متعددی وجود دارد که چرا یک برنامه ممکن است از فروشگاه گوگل پلی رد شود. برخی از دلایل رایج عبارت‌اند از:

  • نقض یکی از خط ‌مشی‌های برنامه‌نویسی اپلیکیشن در فروشگاه “Google Play”
  • محتوای نامناسب
  • داشتن بدافزار یا ویروس
  • عدم سازگاری با دستگاه اندروید

در صورتی که به اشتباه ریجکت شده‌اید، می‌توانید اعتراض کنید. باید ظرف 15 روز پس از رد اصلی درخواست تجدید نظر را ارائه دهید. در درخواست باید اطلاعات بیشتری را در مورد اپلیکیشن خود و دلیل حضور موثر آن در گوگل پلی استور ارائه کنید.

مزایای فروشگاه گوگل پلی

فروشگاه گوگل پلی با بیش از 2 میلیارد دستگاه اندرویدی، بزرگ‌ترین فروشگاه برنامه در جهان است. این فروشگاه مخاطبان بالقوه زیادی به اپلیکیشن‌ها می‌دهد. علاوه بر این، انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی استور می‌تواند به شما در ایجاد اعتبار و ایجاد برند کمک کند. هنگامی که کاربران اپلیکیشن را در فروشگاه می‌بینند، می‌دانند که توسط کمپانی بزرگ گوگل بررسی شده است و بعید است که حاوی بدافزار باشد. درحقیقت از طریق گوگل پلی استور کاربران به اپلیکیشن اعتماد می‌کنند؛ مسیری که شما به‌آسانی و در کوتاه‌مدت به آن نخواهید رسید.

در نهایت، انتشار برنامه در گوگل پلی می‌تواند به شما کمک کند تا از برنامه خود کسب درآمد کنید. راه‌های متفاوتی برای کسب درآمد وجود دارد؛ مانند دریافت هزینه برای دانلود برنامه‌، گنجاندن خریدهای درون برنامه‌ای در اپلیکیشن، ارائه اشتراک‌های پولی زمان‌دار و آگهی‌های تبلیغاتی.

سخن پایانی درباره انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی

گوگل پلی بزرگ‌ترین بازار برای برنامه‌های اندروید است و منبع خوبی برای درآمدزایی و به‌ویژه مکان خوبی برای پیشرفت و ساخت برند شما است. حال، با آموزش انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی استور می‌توانید اولین قدم پیشرفت و درآمدزایی را آگاهانه و بهتر بردارید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا