زبان برنامه نویسی سوئیفت یکی از زبان‌های برنامه نویسی شرکت اپل است که در تولید محصولات خود از آن استفاده می‌کند. زبان سوئیفت به‌عنوان یک زبان چند کامپایلری و چند شیوه‌ای محسوب شده که به دلیل کدنویسی خاصی که دارد باعث می‌شود تا برنامه‌نویسان بتوانند بر حسب ساختار محصولات اپل، نرم‌افزارهای متفاوتی را کدنویسی کنند. این زبان از ترکیب زبان‌های برنامه نویسی مختلف الهام گرفته شده است. در این مقاله می‌خوایم به سوالاتی مانند تاریخچه سوئیف، ویژگی‌های زبان برنامه نویسی سوئیفت، مزایا و معایب برنامه سوئیف و همچنین آشنایی با زبان برنامه نویسی سوئیفت بیشتر بدانید، کافی است تا پایان مقاله همراه ما باشید.

آشنایی با زبان برنامه نویسی سوئیفت

شاید بتوان گفت که زبان Swift به‌عنوان یکی از جوان‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی در جهان به شمار می‌رود. همان‌طور که در مقدمه به آن اشاره شد، این زبان برنامه‌نویسی چند شیوه‌ای و چند کامپایلری است که توسط شرکت اپل ساخته شده است تا بتواند محصولات متنوع خود را توسعه دهد. کمپانی اپل از این زبان برنامه‌نویسی برای توسعه سیستم عامل خود استفاده می‌کند. توسعه ios، macos، watchos و Tvos از طریق زبان برنامه نویسی سوئیفت امکان‌پذیر است.

با نگاه به تاریخچه کلی این زبان برنامه نویسی می‌توان دریافت که کمپانی اپل برای برطرف کردن مشکلات زبان برنامه‌نویسی قدیمی خود آن را راه‌اندازی کرده است. در زمان گذشته، اپل برای تولید اپلیکیشن‌های خود از زبان برنامه‌نویسی Objective-c استفاده می‌کرده است. امروزه با وجود زبان سوئیفت، تمام مشکلات زبان برنامه‌نویسی قدیمی تا حد زیادی برطرف شده است.

طراحی اپلیکیشن چیست و آشنایی با طراحی اپلیکیشن

زبان برنامه نویسی Swift از زبان‌های C+، زبان برنامه نویسی پایتون، رابی و… الهام گرفته شده است. در واقع، به بیان دیگر، می‌توان گفت که این زبان برنامه‌نویسی برای برطرف کردن خطاهای مختلف مثل اشاره‌گرهای خالی توسعه یافته است. شرکت اپل به دلیل داشتن مشکلات عملکردی همواره هزینه زیادی را برای رفع آن تقبل می‌کرد. با ایجاد زبان برنامه‌نویسی سوئیفت این مشکل تا حدود زیادی برای برنامه‌نویسان این مجموعه حل شده است. به کمک این زبان می‌توان به‌آسانی سیستم عامل اپل را توسعه داد و کلاس‌های گوناگون آن را تعریف کرد.

تاریخچه زبان Swift

زبان برنامه نویسی سوئیفت برای اولین بار در سال 2010 توسط فردی به نام کریس لتنز توسعه پیدا کرد. همان‌طور که می‌دانید این زبان برنامه نویسی، ایده‌های خود را از چندین زبان برنامه‌نویسی گوناگون کپی‌برداری کرده است. نسخه نهایی Swift در سال 2014 در یک کنفرانس جهانی توسط لتنز به صورت عمومی عرضه شد.

کمپانی اپل با داشتن مجموعه‌های تخصصی در همان سال توانست یک نسخه بتا از این زبان برنامه‌نویسی را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار دهد. در نهایت در سال 2016 اولین نسخه زبان سوئیفت برای سیستم عامل آی او اس ارائه شد و بعد از گذشت چند ماه، این زبان به‌عنوان یک زبان برنامه‌نویسی جهانی عرضه شد.

شاید جالب باشد بدانید که طبق نظرسنجی انجام‌شده در وب‌سایت Stack Overflow، این زبان برنامه‌نویسی توانست در سال 2015 به عنوان محبوب‌ترین زبان و دومین زبان محبوب برنامه‌نویسی در سال 2016 انتخاب شود. ابداع‌کننده زبان برنامه نویسی Swift در سال 2017 از مجموعه اپل جدا شد و به جای او فردی به نام تد کرمنک شروع به فعالیت کرد.

ویژگی‌های زبان برنامه نویسی سوئیفت

همه زبان برنامه‌نویسی دارای ویژگی‌های مخصوص به خود هستند که در آن برنامه‌نویسان می‌توانند به توسعه سیستم عامل و انواع نرم‌افزارهای کاربردی مشغول شوند. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های زبان برنامه نویسی Swift می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. دارای الگوی پروتکل‌محور

در زبان برنامه‌نویسی شی‌گرا، پروتکل به همان کلاس‌های زبان برنامه‌نویسی گفته می‌شود. تفاوت در پروتکل هر زبان برنامه‌نویسی باعث می‌شود تا آن زبان انعطاف‌پذیری بیشتری برای توسعه‌دهندگان داشته باشد. جالب است بدانید که عملیات ارث‌بری Inherit در زبان‌های برنامه‌نویسی که شی‌گرا هستند به‌خوبی انجام نمی‌شود. این موضوع در زبان‌های برنامه‌نویسی پروتکل‌محور این گونه نیست.

2. اختیار در انتخاب متغیرها

انتخاب اختیاری متغیرها به برنامه‌نویسان این امکان را می‌دهد که در هر کد با اضافه کردن یک علامت سوال بتوانند از هنگ کردن اپلیکیشن جلوگیری کنند. نحوه برنامه نویسی سوئیفت دارای اختیار در انتخاب متغیرها است. برنامه‌نویسان در صورت مواجه شدن با خطاهای مختلف نظیر nil و یا null می‌توانند با اضافه کردن یک علامت سوال به‌آسانی از خراب شدن اپلیکیشن جلوگیری کنند.

3. قابلیت رمزگذاری و رمزگشایی کدها

تمامی اپلیکیشن‌های ساخته‌شده بر پایه انتقال داده فعالیت می‌کنند. این امر باعث شده است تا امنیت داده‌ در اپلیکیشن به‌عنوان یک بخش ضروری برای برنامه‌نویسان محسوب شود. نحوه رمزگذاری و رمزگشایی اپلیکیشن‌ها به دلیل این که با بسیاری از API‌ها در ارتباط هستند بسیار مهم است. به کمک زبان برنامه نویسی Swift به‌آسانی می‌توان امنیت داده‌ها را تا حدود زیادی تضمین کرد.

4. استفاده از یک محیط یکپارچه

وجود یک محیط یکپارچه مانند Xcode به برنامه‌نویسان این امکان را می‌دهد که در صورت وجود هر گونه مشکل یا خطا بتوانند در این محیط، کدنویسی خود را اصلاح کنند. این محیط علاوه بر رفع خطاهای احتمالی دارای قابلیت‌های بسیار دیگری است. Xcode می‌تواند از زبان‌ برنامه‌نویسی مختلف مانند زبان برنامه نویسی Java، زبان برنامه نویسی پایتون، سی و سی پلاس نیز پشتیبانی کند.

مزایای زبان برنامه نویسی سوئیفت

وجود برخی از ویژگی‌های کلیدی و مزایای خاص در زبان برنامه نویسی سوئیفت باعث می‌شود تا برنامه‌نویسان ترغیب شوند که از این زبان برنامه‌نویسی استفاده کنند. در ادامه به مهم‌ترین مزایای این زبان برنامه‌نویسی خواهیم پرداخت:

1. توسعه سریع و آسان

یکی از مزایای استفاده از این زبان برنامه‌نویسی، توسعه سریع و آسان آن است. ساده بودن گرامر و Syntax‌ این زبان باعث می‌شود تا برنامه‌نویسان با دقت بالاتری بتوانند کدنویسی خود را انجام دهند. کمپانی اپل از یک تکنولوژی جدید به نام ARC در این زبان برنامه‌نویسی استفاده کرده است که این تکنولوژی می‌تواند حافظه اپلیکیشن را به‌صورت خودکار مدیریت کند. این قابلیت به برنامه‌نویسان این امکان را می‌دهد تا زمان خودشان را برای توسعه سایر بخش‌های اپلیکیشن اختصاص دهند.

2. پشتیبانی کمپانی اپل

با توجه به این که نام اپل در پشت زبان برنامه نویسی سوئیفت قرار گرفته است، می‌توان گفت که این زبان برنامه‌نویسی به‌عنوان یک زبان موفق در جهان شناخته شده است. شرکت اپل وعده داده است که ویژگی و ابزارهای جدیدی را در آینده به این زبان اضافه کند. همین امر نشان‌دهنده محبوبیت بیشتر زبان سوئیفت به نسبت زبان برنامه‌نویسی Objective-c است.

3. بهبود امنیت و عملکرد

طبق تست‌های مختلفی که توسط برنامه‌نویسان انجام شد، در نهایت مشخص شد که زبان برنامه نویسی سوئیفت Swift به نسبت زبان برنامه نویسی Objectivec دارای عملکرد بهتری در امنیت است. با توجه به این که در این زبان برنامه‌نویسی از سیستم خطایاب قدرتمند استفاده شده است، ارورهای موجود تا حدود زیادی کاهش پیدا کرده‌اند، که این امر برای کدنویسی بسیار بااهمیت است.

4. توانایی کار با زبان objective-c

سازگاری بالای برنامه نویسی سوئیفت با زبان برنامه نویسی objective-c باعث شده است تا برنامه‌نویسان بتوانند کدهای احتمالی خود را در هر دو زبان استفاده کنند. برنامه‌نویسان می‌توانند به کمک این دو زبان به‌سرعت به اهداف خود دست پیدا کنند.

مزایا زبان برنامه نویسی Swift

5. توانایی مدیریت بهتر حافظه

همواره برنامه‌نویسان شرکت اپل مجبور بودند تا مدیریت حافظه را به‌صورت دستی در کدنویسی‌های خود اعمال کنند؛ اما به لطف استفاده از فناوری جدید ARC به کار رفته در این زبان، کاهش سرعت CPU به حداقل خود می‌رسد که این امر به برنامه‌نویسان این امکان را می‌دهد تا بتوانند بر روی بخش‌های دیگر اپلیکیشن متمرکز شوند.

6. توانایی تولید اپلیکیشن برای دستگاه‌های مختلف

با استفاده از زبان برنامه نویسی سوئیفت به‌راحتی می‌توان اپلیکیشن را برای تمام محصولات اپل توسعه داد. کدهای برنامه‌نویسی این زبان در پلتفرم‌هایی مانند لینوکس و ویندوز به‌صورت اوپن سورس قرار می‌گیرند.

معایب زبان برنامه نویسی Swift

در کنار تمام ویژگی‌ها و مزایایی که برای این زبان برنامه‌نویسی وجود دارد، نباید از معایب آن نیز غافل شد. مطمئنا هیچ‌یک از زبان‌های برنامه‌نویسی دنیا بدون عیب نیستند. در ادامه به مهم‌ترین معایب  زبان برنامه نویسی Swift اشاره خواهیم داشت:

1. نوپا بودن سوئیفت

همان‌طور که در ابتدای این مقاله اشاره شد، زبان برنامه نویسی سوئیفت به‌عنوان یک زبان کم سن و سال شناخته می‌شود. برنامه‌نویسان انتظار دارند که شرکت اپل با ارائه انواع به‌روزرسانی‌های مختلف بتواند مشکلات و عیب‌های آن را رفع کند تا به مرور به پختگی برسد.

2. جامعه آماری پایین

شاید بتوان گفت که یکی از معایب زبان برنامه نویسی سوئیفت، جامعه آماری پایین آن است. با توجه به نوپا بودن این زبان، تعداد کمی از توسعه‌دهندگان اپلیکیشن ios از آن برای توسعه نرم‌افزار استفاده می‌کنند.

3. عدم پشتیبانی از نسخه‌های قدیمی‌تر

مدیران اپل طی یک بیانیه‌ای عنوان کردند که زبان برنامه نویسی سوئیفت برای سیستم عامل به پایین iOS 7  پشتیبانی نمی‌شود. این در حالی است که همچنان بیشتر مردم دارای نسخه iOS 6 هستند.

دلایل یادگیری زبان برنامه نویسی Swift

اگر تا به اینجای مقاله همچنان در مورد یادگیری زبان برنامه نویسی سوئیفت به جمع‌بندی نرسیده‌اید، در این بخش به مهم‌ترین دلایلی اشاره خواهیم کرد که یادگیری این زبان را برای شما موجه خواهد کرد:

1. متن باز بودن

برنامه‌نویسان می‌دانند که قابلیت متن باز بودن یک زبان برنامه‌نویسی تا چه اندازه می‌تواند توسعه و تطبیق‌پذیری زبان را افزایش دهد. از سال 2017 تا به الان زبان برنامه نویسی سوئیفت در بین 10 زبان برتر قرار داشته است.

2. یادگیری آسان

با توجه به سادگی و خودکار بودن برخی از فرآیندهای کدنویسی این زبان، مدت زمان یادگیری آن بسیار کوتاه است. برخی از افراد براساس تحربه‌های خود گفته‌اند که برای یادگیری این زبان برنامه‌نویسی به 3 تا 6 ماه زمان نیاز است.

3. سرعت بالا

اپل زبان برنامه نویسی سوئیفت را به‌عنوان یک زبان سریع و توسعه یافته معرفی کرده است. ادعای اپل مورد توجه بسیاری از برنامه‌نویسان قرار گرفت تا جایی که این زبان از لحاظ سرعت با سرعت C مقایسه شده است.

4. دسترسی آسان

برنامه‌نویسان می‌توانند در کمترین زمان ممکن منابع این زبان را پیدا کنند. یادگیری زبان برنامه‌نویسی بدون منبع دشوار است؛ اما منابع زبان برنامه نویسی سوئیفت به‌آسانی در دسترس است. کمپانی اپل اجازه دسترسی به حجم زیادی از منابع را آسان کرده است تا برنامه‌نویسان بتوانند در مدت زمان کوتاهی به منابع معتبر دسترسی پیدا کنند.

5. امنیت بالا

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های زبان برنامه‌نویسی بحث امنیت آن است. زمانی که در حال کدنویسی با زبان Swift هستید، می‌توانید اطمینان داشته باشید که هیچ گونه کد مخربی نمی‌تواند شما را با ناامنی مواجه کند.

6. آشنا بودن

اپل در تلاش است تا یادگیری این زبان را برای برنامه‌نویسان بسیار آسان کند. از این رو، برخلاف سایر زبان‌های برنامه‌نویسی، زبان برنامه نویسی سوئیفت بسیار آسان است.

7. آماده بودن

زبان Swift یک زبان اوپن سورس محسوب می‌شود. از این رو، کدهای نوشته‌شده به کمک این زبان را می‌توان در لینوکس و اندروید نیز اجرا کرد. این قابلیت انعطاف‌پذیری باعث شده است تا بتوان به‌آسانی کدها را به پلتفرم‌های مختلف انتقال داد.

زبان برنامه نویسی Swift

8. بازار کار مناسب

می‌توان پیش‌بینی کرد که زبان برنامه نویسی سوئیفت در آینده نه‌چندان دور دارای بازار کار مناسب خواهد بود. افراد با یادگیری مهارت‌های مختلف این زبان می‌توانند به‌آسانی در شغل‌های مورد نظر خود استخدام شوند.

معرفی منابع یادگیری زبان Swift

اگر بخواهید این زبان را در کمترین زمان ممکن و به کمک منابع معتبر یاد بگیرید، بهتر است از وب‌سایت‌های معتبر نظیر SosoSwift استفاده کنید. این وب‌سایت به‌عنوان یک وب‌سایت جامع در ارائه مطالب مرتبط با زبان سوئیفت است. افراد مبتدی برای یادگیری این زبان می‌توانند به این سایت مراجعه کنند.

آموزش‌های Ray Wenderlich نیز به‌عنوان فایل‌های آموزشی مکمل برای یادگیری زبان Swift شناخته می‌شوند. آموزش‌های این مجموعه توسط برنامه‌نویسان زیادی در سراسر دنیا در حال استفاده هستند. در کنار دو مورد بیان‌شده پلتفرم مدیوم نیز بسیار کارآمد است. این کانال توسط برنامه‌نویسان مختلف اداره می‌شود که به‌صورت روزانه آموزش و ترفندهای زیادی در آن قرار می‌گیرد.

جمع‌بندی

کمپانی اپل به‌عنوان توسعه‌دهنده زبان برنامه نویسی سوئیفت به‌حساب می‌آید که این زبان را طراحی کرده است. زبان Swift به دلیل داشتن مزیت‌های فراوان مورد توجه برنامه‌نویسان قرار گرفته است. اگر به‌عنوان یک فرد مبتدی بخواهید یکی از برترین زبان‌های برنامه‌نویسی را یاد بگیرید، بهتر است نگاهی به زبان Swift داشته باشید.

برای دریافت اطلاعات و آشنایی بیش‌تر با خدمات ما، می‌توانید با تیم آواز تک در ارتباط باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا