زبانهای برنامهنویسی بسیار متنوع هستند که یکی از بهترین و محبوبتترین آنها زبان ++C است. زبان برنامهنویسی سی پلاس پلاس جزو زبانهای سطح متوسط محسوب شده و دارای ویژگیهای ضروری و شیگرا است. این زبان توسط Bjarne در سال 1979 توسعه یافت و هماکنون بهعنوان یک زبان برنامهنویسی پرکاربرد شناخته میشود. در این مقاله قصد داریم تا در مورد ویژگی و کاربردهای زبان ++C مطالب جالب توجهی را با شما در میان بگذاریم.
آشنایی کلی با زبان سی پلاس پلاس
سی پلاس پلاس یکی از زبانهای برنامهنویسی پرکاربرد است که برای محیطهای مختلف برنامهنویسی کاربردی است. این زبان همهمنظوره بوده و از سطح میانی برخوردار است. این زبان از کلاسهای مختلف تشکیل شده است. یکی از قابلیتهای این زبان پشتیبانی از برنامهسازی شی بنیادی است. در حال حاضر طبق آمارهای منتشر شده، زبان سی پلاس پلاس بهعنوان یکی از پرطرفدارترین زبانهای برنامهنویسی مورد استفاده توسعهدهندگان قرار دارد.
استانداردهای سی پلاس پلاس توسط یک گروه از تشکیلات ایزو انجام شده است. تا به امروز حدود 6 نسخه از این زبان منتشر شده که هر کدام تکمیلکننده نسخههای گذشته هستند. بسیاری از برنامهنویسان به دلیل کاربردهای استفاده از این زبان، به دنبال یادگیری آن هستند.
شناخت کاربردهای زبان ++C
کاربردهای زبان سی پلاس پلاس بسیار زیاد هستند؛ از این رو، به دلیل کاربردی بودن، مورد توجه بسیاری از برنامه نویسان قرار گرفته است. به دلیل اینکه سی پلاس پلاس یک زبان سطح بالا است، توسعهدهندگان ترجیح میدهند تا از این زبان برای گسترش اپلیکیشنهای مختلف استفاده کنند. از مهمترین کاربردهای زبان ++C میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ساخت اپلیکیشنهای کاربردی روز
- ساخت انواع بازیهای گرافیکی
- ساخت انیمیشنهای متنوع
- طراحی مرورگرهای وب
- دسترسی به پایگاه داده اطلاعات
- ساخت انواع مدیا پلیرها
- ساخت کامپایلرها
- تولید سیستم عامل
- بهکارگیری در سیستمهای توزیع شده و ابری
ساخت اپلیکیشنهای کاربردی روز
برنامهنویسان برای توسعه بسیاری از برنامههای کاربردی روز از زبان ++C استفاده میکنند. از جمله برنامههای کاربردی که با زبان سی پلاس پلاس توسعه یافتهاند میتوان به برنامه پرکاربرد فتوشاپ اشاره کرد. اپلیکیشنهای کاربردی سیستم ادوبی در سی پلاس پلاس، مانند adobe premiere و Illustrator توسط این زبان برنامهنویسی نوشته شدهاند. توسعهدهندگان ادوبی سعی کردهاند تا از این زبان برای توسعه دقیق نرمافزارهای خود استفاده کنند.
ساخت انواع بازیهای گرافیکی
از دیگر کاربردهای زبان ++C توسعه بازیهای روز است. این زبان به دلیل قابلیتهایی که دارد، پیچیدگی بازیهای چند بعدی را به شکل قابل توجهی کاهش میدهد که این امر باعث بهینهسازی منابع خواهد شد. زبان سی پلاس پلاس از گزینه بازیهای چند نفره بهخوبی پشتیبانی میکند که دارای اهمیت است. این زبان در بازیهای گرافیکی روز قادر است تا کنترل سختافزار به ویژه CPU را بر عهده داشته باشد تا منابع به شکل بهینه مصرف شوند.
از جمله بازیهای معروف توسعهیافته با استفاده از زبان ++C میتوان به بازیهای King Quest، Football Pro و ویچر 3 اشاره کرد.

ساخت انیمیشنهای متنوع
بسیاری از نرم افزارهای انیمیشن ساز با زبان سی پلاس پلاس توسعه یافتهاند. مهمترین نرمافزارهایی که از این زبان پشتیبانی میکنند، نرمافزارهای مدلسازی، شبیهسازی، نرمافزارهای رندر و… هستند. زبان ++C در کارهای مختلف انیمیشنسازی مانند پردازش تصویر، جلوههای بصری، مدلسازی و… به برنامهنویس کمک خواهد کرد تا در یک محیط گرافیکی بتواند کارهای ساخت انیمیشن را بهخوبی پیش ببرد.
طراحی مرورگرهای وب
از این زبان برای توسعه مرورگر ها نیز استفاده میشود. قابلیتهای زبان ++C به گونهای است که برای ساخت انواع مرورگرها نظیر گوگل کروم، موزیلا و… مورد استفاده قرار میگیرد. افزونههای توسعهیافته برای این مرورگرها نیز از این زبان استفاده میکنند. جالب توجه است که بدانید، زبان سی پلاس پلاس دارای یک موتور رندر قدرتمند است که برای پروژههای منبع باز گوگل بسیار کاربردی است.
دسترسی به پایگاه داده اطلاعات
نرمافزارهای پایگاه داده که منبع باز هستند، از زبان سی پلاس پلاس برای توسعه استفاده میکنند. بهعنوان مثال، یکی از کاربردهای زبان ++C مدیریت دادههای MySQL است که بهصورت گسترده در سازمانهای امروزی مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از مزیتهای استفاده از این زبان در دسترسی به پایگاه داده اطلاعات، صرفهجویی در زمان و هزینه بوده که برای سیستمهای تجاری بسیار پرکاربرد است. از برنامههای کاربردی دیگری که از این زبان استفاده میکنند، میتوان به ویکی پدیا، یاهو و یوتیوب اشاره کرد.
ساخت انواع مدیا پلیرها
زبان ++C همچنین برای یک پخش کننده رسانه نیز مورد استفاده قرار میگیرد. بهعنوان مثال، یکی از برنامههای مدیریت فایل صوتی و تصویری Winam Media Player است که از زبان سی پلاس پلاس توسعه یافته است. این نرمافزار به دلیل بهینهسازی در کدنویسی، قابلیتهای زیادی را به افراد ارائه میدهد. ساخت انواع اپلیکیشن با این زبان ضمن کاهش بهینه سختافزار، باعث راحتی استفاده کاربران خواهد شد.
طراحی اپلیکیشن چیست و آشنایی با طراحی اپلیکیشن
ساخت کامپایلرها
بسیاری از کامپایلر ها توسط زبان برنامهنویسی سی پلاس پلاس نوشته شدهاند. استفاده از ترکیب زبان برنامهنویسی مختلف در کامپایلرها بسیار شایع است که پایه اصلی آنها را زبان ++C تشکیل میدهد. سی پلاس پلاس بهعنوان یک زبان مستقل میتواند در توسعه یک کامپایلر مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین، این زبان در کنار زبانهای برنامهنویسی سی شارپ، جاوا و… ب عنوان یک مکمل شناخته میشود.
تولید سیستم عامل
زبان سی پلاس پلاس به دلیل پختگیای که دارد در توسعه سیستم عامل مایکروسافت و بخشهای کمی از سیستم عامل اپل مورد استفاده قرار میگیرد. شاید جالب باشد بدانید که این زبان برنامهنویسی در توسعه ویندوز 95، 98، 2000، ایکس پی، اینترنت اکسپلوور، ویژوال استودیو و… مورد استفاده قرار گرفته است. کمپانی اپل نیز در بخشی از توسعه سیستم عامل iOS، از زبان سی پلاس پلاس استفاده کرده است.
بهکارگیری در سیستمهای توزیع شده و ابری
سازمانهایی که بهصورت گسترده از سیستم های توزیع شده و ابری استفاده میکنند، زبان ++C را در برنامه کاری خود دارند. این زبان به دلیل ویژگیهای متعددی که دارد میتواند بهخوبی ارتباط میان سختافزار را برقرار کند. سیستمهای ذخیرهسازی از سیستم مقیاسپذیری استفاده میکنند که باید نزدیک به سختافزار باشد.
زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس در این شرایط میتواند به یک انتخاب ترجیحی تبدیل شود؛ چرا که به سختافزار نزدیک است. همچنین، این زبان قادر است در شرایط سخت، کتابخانههای چندرشتهای را که همزمانی و تحمل بار بالا را ایجاد میکنند، تحمل کند.

مزایای استفاده از زبان ++C
حال که با کاربردهای این زبان آشنا شدید، در این بخش قصد داریم تا در مورد مزایای استفاده از زبان سی پلاس پلاس نکات قابل توجهی را با شما در میان بگذاریم:
1. زبان ++C و داشتن سرعت بالا
به جرات میتوان گفت که زبان سی پلاس پلاس نسبت به سایر زبانهای برنامهنویسی دارای سرعت بسیار بالاتری است. این ویژگی باعث میشود تا در شرایط سخت، زبان بتواند تاخیر اجرای نرمافزار را تا حدود زیادی کاهش دهد. چنین الزامی در سرورهای پربار مانند سرورهای برنامه و پایگاه دادهها بسیار مهم است.
2. زبان ++C و نزدیکتر بودن به سخت افزار
زبان سی پلاس پلاس نسبت به سایر زبانهای برنامهنویسی مانند پایتون و… به سختافزار نزدیکتر است. این موضوع باعث میشود تا کاربرد نرمافزار به بهترین شکل خود را نشان دهد. پشتیبانی سطح پایین در توسعه نرمافزارهای مختلف از دیگر ویژگیهای این زبان است. برنامهنویسان با توجه به شرایط مختلف ترجیح میدهند تا این زبان برنامهنویسی را در توسعه اپلیکیشنهای خود به کار بگیرند.
جمعبندی درباره زبان ++C
با توجه به این که زبانهای برنامهنویسی بسیار متعدد هستند، انتخاب مناسبترین زبان برای توسعه اپلیکیشن و سیستم عاملها دارای اهمیت است. زبان ++C یکی از زبانهای پرکاربرد است که عمدتا در برنامهنویسی سیستم عامل و اپلیکیشنها مورد استفاده قرار میگیرد. بهرهگیری از این زبان به دلیل امنیت بالایی که دارد مورد توجه برنامهنویسان قرار گرفته است. ارتباط این زبان با سختافزار نسبت به سایر زبانهای برنامهنویسی بسیار نزدیکتر است که این امر باعث محبوبیت آن شده است. برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت آواز تک مراجعه نمایید.