امروزه بیشتر افراد وقت خودشان را در موبایلهایشان سپری میکنند. همین موضوع باعث شده است تا بسیاری از کسب و کارها برای درآمد بیشتر به طراحی اپلیکیشن روی بیاورند. در نتیجه، امروزه شاهد افزایش چشمگیر اپها در تمامی بخشها هستیم. اگر برای شما نیز این سوال پیش آمده است که طراحی اپلیکیشن چیست یا طراحی نرمافزار موبایل را از کجا شروع کنید؟ خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد میدهیم.ما در این مقالهقصد داریم تا شما را با طراحی اپلیکیشن موبایل و نحوه کسب درآمد از آن آشنا کنیم. در ادامه مطلب همراه ما باشید.
طراحی اپلیکیشن چیست؟
در جواب سوال طراحی اپلیکیشن چیست باید گفت اپلیکیشن یا همان نرمافزار موبایل، ابزاری است که بر روی سیستمهای هوشمند از جمله آی پد، موبایل، تبلت و… نصب میشود. این نرمافزارها کمک میکنند تا شما بتوانید کارها و وظایف روزمره خود را راحتتر انجام دهید. در واقع این اپلیکیشنها با استفاده از منابع سختافزاری سیستم شما، انجام کارها را برای شما تسهیل خواهند کرد.
تنوع اپلیکیشنها بسیار زیاد است. از جمله آنها میتوان به برنامههای آب و هوا، برنامههای پزشکی، شبکههای اجتماعی، برنامههای عکس و ویدیو، برنامههای مذهبی، برنامههای آموزشی، برنامههای مالی، برنامههای مخصوص کودک، موسیقی و… اشاره کرد. برای ساخت اپلیکیشن موبایل مراحل مختلفی طی میشود تا یک اپ طراحی شود.
برای طراحی اپلیکیشن به یک توسعهدهنده کارهای برنامهنویسی موبایل و طراح رابط کاربری نیاز است. البته ممکن است که کارهای مربوط به این دو بخش توسط یک نفر یا بهصورت تیمی انجام شود. اگر شما هم قصد دارید تا کارهای طراحی اپ را انجام دهید، باید ابتدا مراحل کار را بهخوبی بدانید. سپس، با تمرین در این حوزه بتوانید کارهای اجرایی را انجام دهید.
مراحل انجام و اجرای اپلیکیشن شامل طراحی گرافیکی، کدنویسی و تست است. طراحی گرافیکی مربوط به اپها یک کار تخصصی و دشوار است و اغلب برای سیستم عاملهای مختلف مانند اندروید و IOS انجام میشود.
اهمیت استفاده از اپلیکیشنهای موبایل
ما در مقاله طراحی اپلیکیشن چیست به بررسی اهمیت استفاده از اپلیکیشنهای موبایل میپردازیم. امروزه بسیاری از کسب و کارهای حضوری، به خدمات اینترنتی و مبتنی بر وب روی آوردهاند. به این دلیل که در حال حاضر کامپیوترها جای خودشان را به گوشیهای هوشمند دادهاند. همین موضوع باعث شده است تا طراحی اپلیکیشن از اهمیت بالایی برخوردار باشد.
به عنوان مثال، فروشگاههای اینترنتی بسیار زیادی وجود دارند که حضور فیزیکی در بازار ندارند. همچنین، آژانسها جای خودشان را به تاکسیهای اینترنتی دادهاند. اگر شما هم به دنبال رونق کسب و کار خود هستید، باید بخشی از کار خود را به بستر اینترنتی بیاورید. در واقع شما باید بتوانید با طراحی نرمافزار موبایلی، نیاز مخاطب خود را با کمترین هزینه و زمان بهخوبی برآورده کنید.
مراحل طراحی اپلیکیشنهای موبایل
پس از آشنا شدن با مفهوم طراحی اپلیکیشن چیست؟ به بررسی مراحل طراحی اپلیکیشنهای موبایل میپردازیم که عبارتند از:
شناخت نیاز
ابتدا باید نیاز یا مشکل مخاطب خود را بررسی کنید؛ چرا که شما باید بتوانید به این نیاز در قالب یک نرمافزار پاسخ دهید.
جامعه هدف
مشخص بودن جامعه هدف کمک میکند تا نرمافزار شما بازدهی بالاتری داشته باشد. برای این منظور بهتر است جنسیت، بازه سنی، نوع پلتفرم و سایر ویژگیهای جامعه هدف خود را مشخص کنید.

نوع کسب درآمد
در حال حاضر، اپلیکیشنها به دستههایی مانند پولی، تبلیغاتی، حق دانلود و رایگان با پرداخت درون برنامهای تقسیم میشوند. اگر قصد طراحی اپلیکیشن را دارید، ابتدا باید جامعه هدف خود را مشخص کنید. سپس، با توجه به آن مدل کسب درآمد خود را مشخص کنید.
طراحی اپلیکیشن موبایل
بعد از مشخص شدن مراحل بالا، نوبت به طراحی اپ میرسد. شما میتوانید با سپردن ایده خود به شرکتهای مختلف نسبت به طراحی نرمافزار خود اقدام کنید.
توسعه نمونه اولیه
بعد از طراحی نرمافزار، نوبت به توسعه آن میرسد. در این مرحله، ایده شما به یک برنامه پایه تبدیل میشود. در چنین شرایطی، میتوانید خریداران را مجاب کنید تا نمونه اولیه شما را بدون فاش شدن ایده خریداری کنند. این ویژگی باعث میشود تا جذب سرمایه و بازاریابی راحتتر از قبل اتفاق بیفتد.
تجزیه و تحلیل
آنالیز و تجزیه و تحلیل بازار، یک راهکار مناسب برای مشخص شدن موفقیت یا عدم موفقیت شما برای ادامه فعالیت در حوزه مورد نظر است. برای این منظور، شما میتوانید از ابزارهای آنالیز مانند preemptive، Flurry و مانند آن استفاده کنید. این ابزارها یک نقشه راه به شما میدهند تا بتوانید نیاز بازار را بهخوبی تامین کنید.
مراحل بعد از طراحی نرمافزار موبایل
در ادامه مقاله طراحی اپلیکیشن چیست به مراحل بعد از طراحی نرم افزار میپردازیم. در واقع بعد از طراحی اپلیکیشن، بهتر است تا در اولین فرصت تست بتا را بر روی نرمافزار خود انجام دهید. این تست در واقع بازخورد جامعه هدف را در مورد اپلیکیشن موبایل شما نشان میدهد. این تست به شما کمک میکند تا بتوانید ریسکهای برنامه خود را به میزان قابل توجهی کاهش دهید. همچنین، شانس دیده شدن شما را در برخی اپلیکیشنها مانند اپ استور به میزان قابل توجهی افزایش میدهد.
علاوه بر این، تست بتا به شما کمک میکند تا بتوانید ایرادات نرمافزار خود را شناسایی و نسبت به حذف آنها اقدام کنید. در نتیجه، بعد از انجام این تست، باید بتوانید نرمافزار خود را در پلتفرمهای مختلف بهصورت روان اجرا کنید. همچنین، با بهبود اپلیکیشن خود، رابط کاربری اپلیکیشن خود را بهتر کنید. برای این منظور، میتوانید با تحلیل رفتار کاربران در استفاده از اپلیکیشن و گرفتن بازخورد از آنها، اپلیکیشن خود را گام به گام اصلاح کنید.
بعد از انجام مراحل بالا، نوبت به ارتقا و انتشار نرمافزار میرسد. البته توجه به این نکته ضروری است که طراحی اپلیکیشن به معنای پایان راه نیست. بلکه بعد از انتشار اپلیکیشن، شما باید بهصورت دورهای آپدیتهای اپ خود را ارائه دهید تا بتوانید تجربه کاربری بالایی در بین جامعه هدف خود کسب کنید.
کسب درآمد از طریق اپهای موبایل
بعد از آشنایی با نحوه طراحی اپهای موبایلی، نوبت به درآمدزایی از آن میرسد. شما میتوانید با گرفتن پیشنهاد از کسب و کارهای مختلف و طراحی نرمافزار بهصورت اختصاصی به درآمد بالایی برسید. در صورتی که ایده اپلیکیشن برای شما است، میتوانید از یکی از راههای زیر نسبت به درآمدزایی اقدام کنید.
اپلیکیشنهای پولی
در برخی از مارکتها مانند بازار، گوگل پلی و اپ استور برخی از نرمافزارها مانند اپلیکیشنهای گیمینگ بهصورت پولی هستند؛ یعنی شما میتوانید در ازای پرداخت هزینه از این نرمافزارها استفاده کنید. در نتیجه، شما میتوانید با قرار دادن اپلیکیشن در این مارکتها و دریافت پول از جامعه هدف خود به درآمدزایی برسید.
فروش اشتراک
فروش اشتراک اپ جزو یکی از بهترین مدلها برای طراحی اپهای موبایلی است. در این روش کاربران میتوانند بهصورت محدود و رایگان از امکانات اپلیکیشن شما استفاده کنند. اما برای دسترسی کامل به امکانات باید اپلیکیشن شما را بهصورت اشتراکی خریداری کنند.
پرداخت داخل برنامه
یکی از راههای درآمدزایی از طریق اپلیکیشنهای موبایل پرداخت داخل اپ است. برای این منظور، شما میتوانید برای باز کردن ویژگیهای مختلف یا حذف تبلیغات از جامعه هدف خود درخواست پول داشته باشید.
تبلیغات
گرفتن تبلیغات راه دیگری برای درآمدزایی از اپلیکیشنهای موبایلی است. هرچقدر تعداد کلیک کاربران بر روی تبلیغات زیاد باشد، میزان درآمد شما افزایش پیدا میکند.

طراحی اپلیکیشن فروشگاهی
طراحی یک اپلیکیشن فروشگاهی برای فروش محصولات یا ارائه خدمات، درآمد بسیار بالایی برای شما به دنبال خواهد داشت.
سخن نهایی درباره طراحی اپلیکیشن چیست؟
ما سعی کردهایم که در مقاله طراحی اپلیکیشن چیست به طور کامل به موارد و نکات مربوط به طراحی اپلیکیشن بپردازیم. فقط توجه داشته باشید که طراحی اپلیکیشن به دلیل اهمیت بالای آن یک کار بسیار دقیق و مهم است. اگر شما هم به دنبال اجرایی کردن ایده خود هستید، میتوانید کار خودتان را به تیم طراحی اپهای موبایلی آواز تک بسپارید. همچنین، میتوانید با آموزش برنامهنویسی اندروید نسبت به طراحی نرمافزار مورد نظر خود اقدام کنید. اگر شما هم تجربهای از ساخت نرمافزار موبایلی دارید، میتوانید نظر خودتان را زیر همین پست با ما به اشتراک بگذارید.