اگر برای شما هم سوال پیش آمده است که طراحی سایت چیست؟ باید بگوییم به ساخت و راه‌اندازی صفحات سایت، طراحی سایت می‌گویند. برای ساخت صفحات وب‌سایت از زبان HTML و  CSS  استفاده می‌کنند. به عبارتی، به ساخت صفحات وب‌سایت و بهینه‌سازی سایت‌های قدیمی در اینترنت طراحی سایت می‌گویند.

تاریخچه طراحی سایت

اولین وب‌سایت دنیا پروژه World Wide Web یا همان W3 است که در ۶ آگوست سال ۱۹۹۱ ساخته شد و 26 سال قدمت دارد. با نگاه به آن و سایر سایت‌هایی که در آن زمان طراحی شده‌اند مشاهده خواهید کرد که طراحی به‌خصوص، فیلم، عکس و فایل‌های صوتی خاصی ندارند. بعدها با ورود  HTML، جاوا اسکریپت، طراحی و گرافیکی بودن، شکل و شمایل به ظاهر سایت‌ها ورود پیدا کرد. در سال ۲۰۰۰، انقلاب بزرگی در طراحی سایت رخ داد؛ چرا که اولین نسخه Internet Explorer  از سیستم‌های مک به‌صورت کامل پشتیبانی می‌کرد.

با ورود مرورگرهای Netscape و Microsoft  استفاده از عواملی مثل جاوا اسکریپت و HTML، راه طراحی گرافیکی و شکل و شمایل دادن به صفحات وب هموارتر شد و مایکروسافت اولین مرورگری بود که ازPNG  پشتیبانی ‌کرد.

تفاوت طراحی وب و توسعه وب

در ابتدای مقاله طراحی سایت چیست ابتدا باید تفاوت طراحی وب (Web Design) و توسعه وب (Web Development) را بدانید تا این دو موضوع را باهم اشتباه نگیرید. در طراحی وب، ظاهر سایت ساخته می‌شود و طراح سایت موظف است ظاهر وب‌سایت را طوری طراحی کند که مخاطب جذب وب‌سایت شود؛ اما توسعه وب مربوط به کدنویس است که به پایه و بدنه وب‌سایت مرتبط است. یک توسعه‌دهنده وب‌سایتی اصولی و قوی‌ طراحی می‌کند.

یک طراح سایت چه وظایفی دارد؟

از آنجا که طراحی و کدنویسی سایت به دو بخش فرانت اند و بک اند تقسیم می‌شود که هر کدام دارای وظایف خاص خود هستند. حضور یک شخص حرفه‌ای در زمینه فرانت اند (Front-End) و متخصص بک اند (Back-End)، در تیم طراحی سایت لازم است.

وظایف یک فرانت اند کار چیست؟

به تمامی کدهای سایت که منجر به ظاهر سایت می‌شود و مخاطب آن را می‌بیند فرانت اند می‌گویند. به‌طور کلی، به تمامی ویژگی‌های ظاهری سایت که پس از ورود به هر سایتی آن را مشاهده می‌کنید، فرانت اند می‌گویند. برای طراحی و توسعه فرانت اند نیاز به زبان‌های برنامه‌نویسی HTML ،CSS و جاوا اسکریپت است.اما قابل ذکر است که ابتدا یک گرافیست تمامی بخش‌ها را طراحی می‌کند و سپس، فرانت‌کار شروع به کدنویسی می‌کند.

وظایف یک بک اند کار چیست؟

به کدهای سرور و کدهایی که کاربران سایت آن‌ها را مشاهده نمی‌کنند بک اند می‌گویند. وظیفه کدنویسی ساختار و ستون‌های اصلی سایت را بک اند کار بر عهده دارد. تمامی امکانات و عملکردهای سایت در این بخش کدنویسی می‌شوند و از زبان‌های برنامه‌نویسی Python، ASP و PHP استفاده می‌شود.

مراحل طراحی وب‌سایت چیست؟

همانطور که در متن بالا با طراحی سایت چیست آشنا شدید طراحی وب‌سایت به طراحی، ساخت و راه‌اندازی یک وب‌سایت یا بهینه‌سازی یک سایت قدیمی در بستر اینترنت گفته می‌شود که برای طراحی شامل مراحل زیر می‌شود:

طراحی وایرفریم

در مرحله وایرفریم با توجه به نوع سایت و نیاز مشتری یک طرح کلی طراحی می‌شود. این نما در واقع یک نقشه کلی از صفحات سایت و تعیین جایگاه و چیدمان المان‌ها و عناصر مختلف است.  

طراحی گرافیک سایت

در مرحله طراحی گرافیک سایت بعد از تعیین شدن محل قرارگیری عناصر سایت، رنگ‌بندی و گرافیک طراحی می‌شود.

طراحی گرافیک سایت

کدنویسی و برنامه‌نویسی

سیستم‌ مدیریت محتوا مانند وردپرس یا طراحی یک فریم ورک اختصاصی برنامه‌نویس، در این  مرحله براساس هزینه‌ها و نیازهای مشتری انجام می‌شود. در واقع با توجه به سایت طراحی‌شده و نیاز مشتری، روش‌های مختلفی برای مدیریت سایت استفاده می‌شود.

راه‌‌اندازی سایت

در مرحله راه‌اندازی سایت پس از تهیه هاست و نام دامنه مناسب، سایت را در سطح جهانی وب قرار می‌دهند و در دسترس عموم قرار می‌دهند.

انواع طراحی سایت چیست؟

در ادامه مقاله طراحی سایت چیست به معرفی انواع طراحی سایت می‌پردازیم. به‌طور کلی، سایت‌ها به ۲ دسته کلی تقسیم می‌شوند که در ادامه به توضیح هر دو دسته می‌پردازیم.

  1. سایت‌های استاتیک
  2. سایت‌های داینامیک

طراحی سایت استاتیک چیست؟

در طراحی سایت‌های استاتیک، تنها به قسمت فرانت اند پرداخته می‌شود. یعنی هر کدام از صفحات یک سایت به‌صورت جدا طراحی می‌شود و برای تغییر دادن محتوای سایت تنها طراح سایت می‌تواند آن را تغییر بدهد.لازم به ذکر است با وجود سایت‌های حرفه‌ای، استفاده از سایت‌های استاتیک کم شده است و تنها در سایت‌های شرکتی کوچک که تا مدت‌ها محتوای آن تغییر نمی‌کند کاربرد دارد.  

طراحی سایت داینامیک چیست؟

طراحی سایت داینامیک به دو بخش فرانت اند و بک اند می‌پردازد. این نوع سایت با استفاده از کدهای سمت سرور اسکریپتی را طراحی می‌کند. سایت را به‌صورت کامل پویا می‌کند؛ یعنی تمامی محتوای سایت توسط مدیر قابل تغییر است. استفاده از طراحی سایت داینامیک برای سایت‌های پویای خبری یا مجله کاربردی است.

مزیت‌های داشتن وب سایت

در ادامه مقاله طراحی سایت چیست، مزیت داشتن وب سایت بررسی می‌شود. داشتن یک وب‌سایت مانند داشتن کاتالوگ بدون محدودیت برای مشتری است. مخاطبان و مشتریان به‌راحتی و بدون صرف وقت در ترافیک یا شلوغی در خانه می‌توانند به بررسی محصولات بپردازند.

برقراری تعامل با مشتری مانند کامنت‌ها، پیشنهادات و انتقاداتی که مشتریان انتقال می‌دهند از دیگر مزیت‌های داشتن سایت است و مشتری می‌فهمد که برای آن‌ها ارزش قائل هستید و برای‌تان مهم است که رضایت آن‌ها را جلب کنید.

با داشتن یک وب‌سایت می‌توانید به فروش محصولات‌تان بپردازید. حتی اگر سایت‌تان پربازدید شود، از روش تبلیغات نیز می‌توانید کسب درآمد خوبی داشته باشید.

وردپرس (WordPress) چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (Content Management System) است که به‌راحتی قابل استفاده و شخصی‌سازی است.

در وردپرس هزاران قالب و افزونه‌ وجود دارد که تقریبا می‌توانید هر نوع سایتی را به دلخواه خود طراحی و مدیریت کنید که البته برای طراحی سایت در ورد پرس نیاز به متخصص دارید. این CMS از سئوی قابل قبولی برخوردار است و به کمک پلاگین‌هایی که برای این کار دارید می‌توانید به قدرت آن اضافه کنید.

سئو و بهینه‌سازی وب‌سایت برای موتورهای جستجو

سئو یا بهینه‌سازی سایت موجب بالا رفتن رتبه وب‌سایت در موتورهای جستجو برای کلمات کلیدی مرتبط با زمینه فعالیت شرکت می‌شود. وب‌سایت از طریق سئو بازدیدکنندگان بیشتری را جذب می‌کند. همین مورد باعث جذب مشتریان جدید و بالا رفتن میزان فروش شرکت از طریق وب‌سایت می‌شود. البته بهینه‌سازی موتورهای جستجو نیاز به تجربه فراوانی دارد و بهتر است این عملیات را به افراد باتجربه بسپارید.

تخصص‌های لازم برای طراحی سایت

در مقاله طراحی سایت چیست به تخصص‌های لازم برای طراحی یک سایت نیز پرداخته می‌شود. برای طراحی و راه‌اندازی یک سایت نیاز به چند متخصص دارید.اگر در یک شرکت دیجیتال مارکتینگ یا طراحی سایت مشغول به کار هستید، هر کاری باید توسط تیم متخصص انجام شود و انجام صفر تا صد این کارها توسط یک نفر چندان درست نیست و برای ساخت و توسعه سایت نیاز به افراد متخصص در حوزه‌های زیر دارید:

گرافیست

برای این که بتوانید مخاطبان بیشتری جذب کنید و بنرهای تبلیغاتی بسازید، نیاز به گرافیست خوب دارید. وظیفه ایجاد طرح‌های اولیه، اشکال گرافیکی، طراحی لوگو و تصویرسازی برعهده گرافیست است.

کارشناس تولید محتوا

برای این که کاربر جذب سایت ساخته‌شده شود، نیاز به محتوای یونیک و جذاب در سایت دارید. وظیفه تولید محتوای متنی، تصویری و صوتی برای سایت بر عهده کارشناس تولید محتواست.

کارشناس دیجیتال مارکتینگ

به طور معمول این فرد باید تمام جوانب برای پیشرفت سایت را بررسی کندو با بررسی رقبا سعی در پیشرفت سایت داشته باشد.

کارشناس سئو

مهم‌ترین عنوان شغلی که برای توسعه سایت مطرح می‌شود کارشناس سئو است. یک سئو کار باید از همان ابتدای ساخت سایت برای پیاده‌سازی اصول سئو بر آن نظارت داشته باشد و پیاده‌سازی سئوی تکنیکال را از همان ابتدا در نظر بگیرد. کارشناس سئو با تولید محتوای سئوشده و بررسی رقبا و استفاده از ابزارهای سئو به بهبود رتبه سایت و افزایش ترافیک ورودی به سایت کمک می‌کند.

طراح رابط کاربری یا برنامه‌نویس کاربر

 طراحی رابط کاربری، که همان ظاهر سایت است، جزو وظایف برنامه‌نویس کاربر است.

برنامه‌نویس

وظیفه برقراری ارتباط مرورگر با سرور نیز برعهده برنامه‌نویس است.

موارد اصلی مورد نیاز برای طراحی وب‌سایت

در مقاله طراحی سایت چیست به موارد اصلی مورد نیاز برای طراحی وب سایت پرداخته می‌شود که عبارت اند از:

انتخاب دامنه

اولین اقدام اجرایی در ایجاد یک وب‌سایت انتخاب دامنه است.هر قدر آدرس اینترنتی در فضای وب ساده‌تر باشد،کاربر به‌راحتی آن را به خاطر می‌سپارد.

انتخاب هاست

از موارد مهمی که در خصوص خرید هاست باید در نظر بگیرید معتمد بودن شرکت هاستینگ و میزان رضایتمندی مشتریان از خدمات آن شرکت است.از انواع هاست‌های موجود در بازار می‌توان به هاست ویندوز،هاست اینوکس، سرورهای اروپا و فضای اشتراک ابری اشاره کردکه البته انتخاب هاست به بودجه و وسعت کاربر بستگی دارد.

Wireframe

Wireframe یک طرح گرافیکی ساده از نمای کلی از بخش‌های مختلف وب‌سایت مورد نظر شماست.وایرفریم کمک زیادی هم به خودتان و هم به تیم توسعه وب‌سایت خواهد کرد.زیرا باعث می شود تا چیزی که در ذهن شما در مورد وب‌سایت شما وجود دارد، به روی کاغذ بیاورید.

طراحی قالب سایت

در مقاله طراحی سایت چیست طراحی قالب وب‌سایت‌ها بررسی می‌شوند که معمولا به دو شکل هستند:

1.طراحی قالب به‌صورت کدنویسی سفارشی از پایه

2.طراحی قالب با استفاده از قالب‌های آماده.

روشن است که طراحی وب‌سایت به‌صورت آماده ارزان‌تر از قالب‌های برنامه‌نویسی شده است. 

برنامه‌نویسی

اگر بخواهید از طراحی قالب سفارشی استفاده کنید،باید یک تیم برنامه‌نویسی مجرب پیدا کنید که معمولا برای طراحی قالب از زبان برنامه‌نویسی php و Asp.Net استفاده می‌کنند.

انتخاب سیستم مدیریت محتوا

در وب‌سایت می‌توانید محتواهای مختلفی ازجمله محتوای متنی،تصویری، صوتی و ویدیویی منتشر کنید.برای این امر نیاز به یک سیستم مدیریت محتوا (پنل مدیریتی) دارید.با این که امنیت سیستم مدیریت محتوای سفارشی بالاتر از وردپرس است؛اما بیش از 80 درصد سایت‌های موجود از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کنند. 

سیستم مدیریت محتوای اختصاصی

CMS اختصاصی به دلیل کدنویسی سفارشی امنیت زیادی دارد.کدهای آن در دسترس عموم قرار ندارد و از طرفی،پنل مدیریتی اختصاصی و امکانات مخصوص خود را دارد که در CMSهای رایگان تنها با نصب افزونه‌ها امکان‌پذیر است.از آنجا که افزونه‌ها باعث افت سرعت سایت می‌شوند، پس می‌توان گفت با داشتن یک CMS اختصاصی،سایت شما از سرعت بهتری نیز برخوردار خواهد بود.

سیستم مدیریت محتوای آماده

از آنجا که CMSهای آماده بسیار ارزان هستند و زمان بسیار کمی برای راه‌اندازی نیاز دارند و انجمن‌های زیادی برای طرح پرسش و پاسخ در بین کاربران دارد،طرفداران زیادی در دنیا دارد.

بازار کار طراحی سایت چگونه است؟

در ادامه مقاله طراحی سایت چیست لازم است که در زمینه‌ی بازار کار این رشته صحبت کرد

  1. طراحی وب‌سایت در ایران بازار کار و حقوق خوبی دارد.
  2. از آنجا که تعداد کسانی که طراحی سایت انجام می‌دهند زیاد نیست، راه برای کسانی که می‌خواهند در این حوزه پیشرفت چشمگیری داشته باشند بسیار مناسب است
  3. بازار طراحی سایت در خارج از کشور نیز بسیار خوب است و شما می‌توانید سالانه بین ۷۰ هزار تا ۱۲۰ هزار دلار درآمد داشته باشید.

انواع گوناگون طراحی وب‌سایت از نظر موضوعی

باید در نظر داشته باشید که در طراحی سایت چیست، سایت‌ها از نظر موضوعی انواع گوناگونی دارند که عبارتند از:


وب‌سایت‌های دولتی

ایجادکننده وب‌سایت‌های دولتی، سازمان‌های دولتی هستند که هدف آن‌ها برآورده کردن نیازهای قانونی و اجتماعی سازمان است.

وب‌سایت‌های اطلاعاتی

این سایت‌ها از رایج‌ترین نوع سایت در اینترنت هستند که معمولا اطلاعاتی در مورد موضوع یا سازمان خاصی در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

وب‌سایت‌های آموزشی

برخی موسسات آموزشی برای راحتی کار اقدام به راه‌اندازی وب‌سایت‌های آموزش آنلاین می‌کنند. در این نوع وب‌سایت‌ها آموزش یا برگزاری امتحانات به‌صورت آنلاین و از راه دور صورت می‌گیرد.

وب‌سایت‌های تراکنشی

 این مدل معمولا برای هدایت تراکنش‌ها یا وظایف دیگر استفاده می‌شوند که سایت‌های تجارت الکترونیکی  E-Commerce در این دسته قرار می‌گیرند.


وب‌سایت‌های اجتماعی

این سایت‌ها تسهیلات و امکانات لازم برای ایجاد رابطه بین کاربران سایت را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند. این سایت‌ها برای دوست‌یابی یا پیدا کردن علایق مشترک نیز کاربرد دارند.


وب‌سایت‌های سرگرمی

این وب‌سایت‌ها بر روی بازی یا سایر امور سرگرم‌کننده تمرکز دارند. این سایت‌ها ممکن است به سایت‌های اجتماعی نیز متصل باشند.


وب‌سایت‌های تجاری

افراد یا سازمان‌ها برای کسب سود بیشتر اقدام به ایجاد این نوع سایت‌ها می‌کنند. این سایت‌ها معمولا خدمات خود را از طریق تجارت الکترونیک به کاربران عرضه می‌کنند.

یادگیری و آموزش طراحی سایت چه مراحلی دارد؟

برای ورود به عرصه طراحی سایت باید مفاهیم ابتدایی را یاد بگیرید. با فراگیری مفاهیم اولیه و حتی پیشرفته طراحی سایت، کار چندان دشواری نخواهد بود که برای آموزش کافی است منابع مناسب را به‌صورت آنلاین یا با حضور در کلاس‌های فیزیکی از یک مرجع مطمئن  یاد بگیرید و پس از آن کسب تجربه کنید. بهترین مرجع در زمینه یادگیری طراحی وب، آموزش‌های پروژه‌محور در زمینه طراحی وب و سئو است تا با انجام پروژه‌های مختلف حین آموزش، بتوانید تجربه‌ای اولیه در زمینه توسعه و آنلاین کردن یک سایت به دست بیاورید. پس از اتمام آموزش، با انجام پروژه‌هایی در دنیای واقعی به تجربه خود اضافه کنید و به یک طراح سایت حرفه‌ای تبدیل شوید.

راه‌اندازی سایت

سخن آخر درباره طراحی سایت چیست؟

ما سعی کرده‌ایم در مقاله‌ی بالا به طور کامل به سوال طراحی سایت چیست پاسخ بدهیم و به بررسی انواع سایت در بازار بپردازیم. اگر قصد راه اندازی سایت یا بهینه سازی آن را دارید می‌توانید از خدمات آژانس ما در آواز تک استفاده کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا