هنگام ورود به یک وبسایت، با پنجرههایی مواجه میشوید که روی صفحه باز میشوند و قصد معرفی یک محصول یا برند را دارند. به این پنجرهها پاپ آپ میگویند که خارج از کنترل کاربر بوده و بهطور ناگهانی هنگام بازدید از بعضی سایتها ظاهر میشوند. بیشتر کاربران بدون مطالعه این پنجرهها، آنها را میبندند و به مطالعه وبسایت مدنظر خود میپردازند. در این مقاله قصد داریم به توضیح این مفهوم و کاربرد آن بپردازیم. پس، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
پاپ آپ چیست؟
pop up یکی از روشهای تبلیغات آنلاین است که معمولا بهصورت ناگهانی در قالب پنجرهای کوچک و جدا از صفحه، به کاربر نشان داده میشود. این پنجرهها اکثر اوقات شامل یک پیشنهاد یا تبلیغ است که روی صفحه نمایش ظاهر میشود تا توجه کاربر را به خودش جلب کند. از آنجایی که نمایش تبلیغات پاپ آپ معمولا بدون اجازه و دخالت بازدیدکنندگان انجام میشود، میتوان آنها را “پنجرههای خودبازشونده” هم نامید.
همانطور که در بسیاری از وبسایتها مشاهده کردهاید، این نوع تبلیغات اندازه مشخصی ندارند. گاهی ممکن است به اندازه کل صفحه نمایش باشند و در بعضی از مواقع بهصورت پنجرهای کوچک در گوشه صفحه، نمایش داده میشوند.
تاریخچه پاپ آپ
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید اصلا تبلیغات pop up از کجا ظاهر شدند. در اواسط دهه 1990، ایتن زاکرمن طراح و برنامهنویس در tripod.com تبلیغات pop up را معرفی کرد و خیلی زود این تبلیغات فراگیر شد. به دلیل استفاده بیرویه بعضی وبسایتها از آن، نارضایتی بسیاری از کاربران و البته خود زاکرمن را به وجود آورد.
طراحی سایت چیست؟ به همراه معرفی مراحل طراحی سایت
انواع تبلیغات pop up
متخصصان این تبلیغات را بر اساس زمان نمایش آنها به دستههای زیر تقسیم میکنند:
1. پاپ آپ هنگام ورود یا خوشامدگویی (Welcome Popups)
این نوع از pop up بلافاصله بعد از ورود کاربر به سایت نمایش داده میشود و تمام صفحه را پوشش میدهد تا مخاطب آن را بخواند. توجه داشته باشید که استفاده از pop up ورود کاملا ریسکی است و باید قطعا در پشت پرده آن برنامهریزی وجود داشته باشد؛ چرا که اگر بدون فکر این کار را انجام دهید، ممکن است کاربر را آزار دهید و او را مجبور به ترک سایت خود کنید که این موضوع نرخ پرش یا Bounce rate را برای سایتتان به همراه خواهد داشت.
2. پاپ آپ هنگام خروج یا خداحافظی (Goodbye Popups)
این نوع pop upها از نوع ورود بهتر هستند و میتوانند تاثیرات مثبتی بر روی کسب و کارهای آنلاین داشته باشند؛ چون بعضیهایشان میتوانند کاربر را از رفتن منصرف کنند و در صفحه شما نگه دارند. توجه داشته باشید که اگر pop up خروج جذابی برای سایت خود داشته باشید، حتی ممکن است کاربری را که قصد ترک وبسایت شما را داشته به مشتری خود تبدیل کنید و باعث بالا رفتن نرخ تبدیل وبسایت خود شوید.

3. پاپ آپ مبتنی بر زمان (Time-Based Popups)
این پیام زمانی نشان داده میشود که کاربر وارد سایت شما شود و مدت زمانی را در آنجا بماند. به عبارت دیگر، زمانی که مدت زمان مشخصی از ماندن کاربر در وبسایت بگذرد، این نوع pop up ظاهر میشود.
برای مثال، شما میتوانید مشخص کنید که در ثانیه 10ام، 30 ام یا 60 ام ماژول تبلیغ برای کاربر باز شود. این موضوع به این عامل بستگی دارد که در کدام زمان بیشترین نرخ تبدیل را داشتهاید. بر اساس ترجمههای مقالههای خارجی بهترین زمان نشان دادن این پیام در سایتهای خبری زیر 30 ثانیه و در سایتهای فروشگاهی زیر 60 ثانیه است.
4. پاپ آپ مبتنی بر تعامل (Interaction-Based Popups)
زمانی که کاربر در سایت شما حرکت میکند و به صفحات مختلف میرود، وقتی به یک صفحه خاص میرسد، پیشنهاد ویژهای برای او در قالب pop up ارسال میشود که به آن پاپ آپ مبتنی بر تعامل (Interaction-Based Popups) گفته میشود. این نوع pop up بهترین نوع آن به شمار میرود؛ زیرا پس از تعامل کاربر برایش ارسال شده و دیگر نگرانیهای نرخ پرش درباره آن وجود ندارد.
5. پاپ آپ کلیکی یا کلیک محور (Click-Popups)
در این روش وقتی کاربر روی لینکی کلیک میکند، قبل از این که به صفحه جدید وارد شود، تبلیغ برایش نمایش داده میشود. توجه داشته باشید برای این که بیشترین تأثیر را بر روی کاربر بگذارید، بهتر است این تبلیغات با صفحه مقصد متناسب باشد. با وجود این که این نوع پاپ آپ ممکن است کاربر را غافلگیر کند؛ اما بیشترین نرخ تبدیل را به همراه دارد؛ چرا که کاربرتان قبلا به موضوع مورد نظر علاقه نشان داده و شما میتوانید از این فرصت برای ارائه پیشنهادات خود استفاده کنید.
6. اسکرول پاپ آپ (Click-Popups)
این نوع آگهی زمانی به کاربر نمایش داده میشود که صفحه را اسکرول کند و شما مشخص میکنید در کدام قسمت، پنجره جدید باز شود. برای مثال، به جای این که در بدو ورود برای کاربر pop up ارسال کنید، اجازه دهید کاربر به بخش میانی یا یک صفحه سایت شما حرکت کند و سپس این پیام را برایش نمایش دهید.
در نظر داشته باشید که این پیام در مقایسه با پیام خروج، کاربرد بیشتری دارد؛ چرا که کاربر در سایت شما قرار گرفته، شروع به اسکرول میکند و میخواهد با شما تعامل برقرار کند که در این میان تبلیغ شما نمایان میشود.
مزایای تبلیغات pop up
در ادامه به معرفی چند مورد از مهمترین مزایای این تبلیغات میپردازیم:
- شما میتوانید به جای تبلیغات، در pop up اطلاعات مفید دیگری قرار دهید.
- با این روش میتوانید تعداد بازدید سایت خود را بالا ببرید.
- این نوع از تبلیغات نسبت به سایر تبلیغات قیمت کمتری دارند و مقرونبهصرفهتر هستند.
- به دلیل هجوم ناگهانی کاربران به وبسایت، نرخ کلیک در سایت افزایش میباید و به این ترتیب، رتبه سایت در الکسا بهبود پیداخواهد کرد.
- در هنگام استفاده از pop up، از سنگین شدن سایت و طولانی شدن زمان لود جلوگیری میشود.
معایب تبلیغات pop up
با تمام مزایایی که برای این تبلیغات پاپ آپ اشاره کردیم، باید بدانیم این نوع تبلیغات معایبی نیز دارد که برخی از مهمترین آنها به شرح زیر است:
- pop up بهصورت ناخواسته باز میشود و اگر دارای ویروسهای خطرناکی باشد، به سیستم شما ضربه خواهد زد.
- بهصورت کلی میتوان گفت این تبلیغات برای کاربر آزاردهنده هستند؛ زیرا با بازکردن سایت با چندین pop up تبلیغاتی روبه رو میشود که مانع دسترسی سریع آنها به محتوای سایت شده و تمرکز او را به هم میزنند.
- این نوع تبلیغات ممکن است سبب خروج کاربر از سایت شما شود و وی ادامه جستجو را در سایت شما پیگیری نکند.
- محتوای این نوع تبلیغات ممکن است سبب شود تا کاربر به دنبال آنها برود و از دسترسی به محتوای سایت اصلی غافل شود.
- روی محتوای این نوع تبلیغات، نظارت خاصی وجود ندارد؛ به همین دلیل، ممکن است محتوای مناسبی را برای همه ردههای سنی نداشته باشد.

آیا استفاده از پاپ آپ بر سئوی سایت تاثیرگذار است؟
گوگل در سال 2017 با توجه به تغییر رفتار دنیای وب، پنالتی پاپ آپ را برداشت و در حال حاضر هیچ محدودیتی در این تبلیغات وجود ندارد و الگوریتمهای گوگل آن را در رتبهبندی دخالت نمیدهند. با این وجود، pop up تاثیرات غیرمستقیمی بر روی سئوی سایت دارد که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
توجه داشته باشید که هنگام بارگذاری pop up حتما به سرعت سایت خود توجه داشته باشید؛ چرا که سرعت سایت یکی از فاکتورهای مهم گوگل و رتبهبندی سایت شما است. از آنجا که هنگام استفاده از پاپ آپ، از کد و انیمیشن استفاده کرده و در مواقعی افزونه نصب میکنید، قطعا این کار روی سرعت سایت شما تاثیر میگذارد.
نکتههای مهم در استفاده درست از تبلیغات pop up
در ادامه به بررسی چند نکته مهم میپردازیم که با رعایت کردن آنها میتوانید از pop up استفاده صحیح داشته باشید:
- اگر قصد دارید هم از پاپ آپ استفاده کنید و هم مورد جریمه گوگل واقع نشوید؛ پس، باید تبلیغ خود را به گونهای طراحی کنید که محتوای آن برای کاربر جذاب باشد.
- سعی کنید این نوع تبلیغ را طوری طراحی کنید که کل صفحه را شامل نشود و حتما دکمه ضربدر آن مشخص باشد و کاربر بتواند بهراحتی آن را حذف کند.
- اگر pop up شما همیشه نادیده گرفته میشود، آن را تغییر دهید؛ چون مدلی که برای یک سایت نتیجهبخش است، ممکن است برای شما جواب ندهد.
- برای این که از پاپ آپ خود نتیجه بگیرید سعی کنید دکمه فراخوانی یا Call to action قرار دهید تا کاربر بتواند با شما ارتباط بگیرد.
- زمان نمایش این تبلیغ برای بازدیدکننده بسیار مهم است؛ پس، حتما این فاکتور مهم را در نظر داشته باشید.
سخن پایانی درباره پاپ آپ
پاپ آپ (pop up) مانند یک شمشیر دولبه است که هم باعث بهبود سئوی سایت میشود و هم تاثیر بسیار مخربی بر روی بهینهسازی سایت دارد. اگر تا به حال از این تبلیغات استفاده نکردهاید، پیشنهاد میکنیم حتما این استراتژی را در برنامه خود قرار دهید. در صورتی که تجربه استفاده از این نوع تبلیغ را در طراحی سایت خود داشتهاید، آن را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین شما میتوانید برای طراحی سایت خود از متخصصین آواز تک راهنمایی دریافت نمایید.